zoeken Zoeken | U bent hier : Home > Kantoor > Kosten > Tarieven

Tarieven

Afhankelijk van de aard, het belang en de spoedeisendheid van de zaak, bepaal ik samen met u of we een staffeltarief (kunnen)afspreken.

Vast tarief en bloktarief

Een vast tarief is mogelijk als (en zolang) het verloop van een procedure en dus de benodigde tijd van te voren redelijk goed is in te schatten. Dit hangt af van de complexiteit van de zaak. De procedure bestaat dan uit één schriftelijke ronde en één mondelinge behandeling (zitting). Een schriftelijke ronde omvat bijvoorbeeld
  1. de dagvaarding en vervolgens de conclusie van antwoord;
  2. of het verzoekschrift en het verweerschrift.
Indien toch meer dan één schriftelijke ronde en/of één zitting bij de rechtbank nodig is of als uw zaak een voorlopige voorzieningenprocedure of kort geding vereist, dan vallen de werkzaamheden daarvoor buiten het vast tarief. Dit gaat dan om extra zittingen, zelfstandige vorderingen of een eis in reconventie, deskundigenberichten, getuigenverhoren en andere procedurele verwikkelingen. Voor deze extra werkzaamheden maken wij dan - zo veel mogelijk per blok - een afzonderlijke prijsafspraak.

Als een mondelinge behandeling (zitting) plaatsvindt bij een andere rechtbank dan de rechtbank Maastricht, dan worden bij het vast en/of bloktarief de reiskosten nog wel in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de kosten van derden (deurwaarder, griffierecht).

Uurtarief

Een andere optie is dat er op basis van een uurtarief wordt gewerkt. Omdat het kantoor geheel digitaal werkt en daardoor efficiƫnt kan werken, kan ik u tegen zeer scherpe en concurrerende tarieven bijstaan. In tegenstelling tot de meeste andere kantoren, breng ik vanaf 2017 geen kantoorkosten (6% over het honorarium) meer in rekening.

De tijd wordt in tijdseenheden van 6 minuten genoteerd. Op de specificatie die ik met de maandelijkse declaratie mee stuur, vindt u de totale tijdsbesteding duidelijk terug. Bovendien let ik er voortdurend op dat u gedurende de zaak niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Als een mondelinge behandeling (zitting) plaatsvindt bij een andere rechtbank dan de rechtbank Maastricht, dan worden naast de reistijd ook de reiskosten in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de kosten van derden (deurwaarder, griffierecht).

Rechtsbijstand door mijn kantoor

Ik sta u graag als advocaat bij. Bij het gratis intakegesprek maak ik een eerste inschatting van uw zaak en probeer de haalbaarheid aan te geven. Dan weet u in ieder geval wat de kansen en risico's zijn. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Maak meteen een afspraak!

Niet onbelangrijk: we bespreken ook de kosten. Indien mogelijk werk ik op basis van een toevoeging ("pro deo") (meestal particulieren) of een rechtsbijstandsverzekering. Zo niet, dan is het incassotarief of een vast tarief misschien mogelijk.

Meer weten?
Neem contact op!

Zie ook:

Griffiegeld
Griffiegeld is een soort entreegeld bij de rechtbank Verder lezen...
Incassokosten
Wat zijn incassokosten eigenlijk en hoe worden deze berekend? Verder lezen...
Incassotarief
Bij incassozaken kan ik no-cure-less-pay met u afspreken Verder lezen...
Kosten rechtsbijstand
Alles over proceskosten, griffiegeld, verschotten en advocaatkosten. Verder lezen...
Proceskosten en procesrisico
Een vast onderdeel van een vonnis: wie betaalt de kosten? Verder lezen...
Rechtsbijstands­verzekering
Dan heeft u recht op vrije keuze van uw advocaat! Verder lezen...
Toevoegingen
Ook bekend als toevoeging, pro deo en advocaat van onvermogen Verder lezen...

Een afspraak maken?
Dit kan ook bij u thuis of 's avonds!

Vragen? Hulp nodig?
  • Bel mij: 043-260 04 06
  • Ik bel u!
  • Gebruik het formulier:    Ja, stuur mij de nieuwsbrief!